Om Lucas

Lucas är min alldeles egna hund som jag köpte via blocket den 6/1-2012. Han var då 6 månader och hade en hel del problem i bagaget som vi har fått jobba väldigt hårt med. Han är född den 21/6-2011 och är av raserna jämthund, coonhound, norrbottenspets och gråhund.

De 2 första åren var inte lätt. Vi gick på en skola som inte var bra för någon av oss och det enda jag lärde mig var hur dålig jag var som hundägare. Jag var väldigt hård mot honom varje gång jag tappade tålamodet för att jag inte fick säga till honom direkt istället och jag hade ingen bra metod för att hantera honom. Resultatet blev en hund som inte var samarbetsvillig och väldigt vild. IMG_20140918_143914 (Medium)I april 2013 började jag på en kurs hos TopDog. På kursen fick jag hjälp med mina och Lucas problem och vi lärde oss att samarbeta. Jag fick lättare att hantera honom i hundmöten och allting kändes jättebra när vi tränade där. Dock visste jag att min skola inte tyckte om deras metoder då skolan inte ville att man skulle säga till sina hundar. Efter en dag då Lucas gjorde utfall och jag använde mig av tekniken jag fått lära mig så blev Lucas avstängd från skolan för att straffa mig. Då bestämde jag mig för att byta skola så att Lucas kunde få en bra miljö att vistas i.IMG_20140907_100027 (Medium)Hela sommaren tränade vi och när vi började på den nya skolan kändes det som att komma till himlen. Lucas var glad, nöjd och framför allt trivdes han jättebra. Han fick en massa hundkompisar att leka med och även om han gjorde utfall mot vissa hundar då och då så kunde jag säga till honom och träna på ett bra sätt.

På hösten 2014 har nu Lucas äntligen kommit långt. Vi kan gå förbi de flesta hundar utan att han gör utfall. Han gör det endast om han känner att han måste försvara sig mot en läskig hund. Han kan gå lös, han är arbetsvillig, han trivs jättebra i mitt sällskap och han är världens mest underbara hund. Självklart har vi några småsaker som måste tränas på men det går verkligen framåt för honom.SAM_0451Lucas är en ganska självständig hund som gillar att sova. Han är inte mycket för att gå upp på morgonen och går gärna och lägger sig tidigt. Att gå ut när det regnar eller snöar är inte hans grej och att ha på sig saker över kroppen ogillar han starkt. Täcken, klövjeväskor och selar är inget för honom. Det enda undantaget är hans nomesele då det innebär att han får dra.

Att dra och springa fort är något han älskar. Det är det bästa som finns förutom att sova och äta. Lydnad tycker han också är väldigt kul att träna men andra aktiviteter är ganska trist enligt honom. Äta är en aktivitet som passar Lucas alldeles utmärkt och han är långt ifrån kräsen. Han äter allt och lite till så jag får hålla koll när vi är ute då han har en dålig vana att stoppa saker i munnen i smyg.SAM_0587Överlag är han en väldigt trevlig individ som kan charma folk på en mils avstånd om han bara känner för det. Han ogillar dock när folk går fram och ska klappa honom och då gör han utfall och skäller. Ska man få hans förtroende så måste han komma fram och vilja umgås med dig. Människor med gott godis blir oftast accepterade väldigt snabbt av Lucas. IMG_20140830_110800 (Medium)IMG_20140815_164056 (Medium)