Många hundmöten

Idag tog jag en långis till med Lucas i det fina vädret =) Han var jätteduktig med tanke på alla situationer vi utsattes för. Vi började promenaden med att Lucas gick jättefint, både på långt och kort koppel. Första hunden vi såg var såklart lös :/ Gillar inte lösa hundar, speciellt inte hundar som är stora nog att svara igen på Lucas dåliga uppförande. Jag gick en stor omväg runt hunden eftersom jag inte ville möta den. Ägaren kopplade dock den när han äntligen fick tag i den. Lucas klarade det utan problem som tur var 🙂

Efter det mötte vi 3 människor som sa hej till mig. Det brukar inte vara tillåtet men Lucas tillät att alla sa hej. Sedan gick vi förbi en man med rullator vilket också gick bra. En chihuahua gick en bra bit bort och skällde på Lucas men han struntade i den och följde med mig villigt i kopplet 🙂

När vi sedan gick på en gång- och cykelväg kom där en kvinna med 2 hundar i flexikoppel. Jag gick upp på bilvägen istället för att få ett avstånd och Lucas var på god väg att klara av att gå förbi utan ett utfall. MEN såklart så lät hon hunden springa nästan hela vägen upp till oss och låta den göra utfall utan att trycka på stoppknappen på flexit. Lucas svarade såklart tillbaka då han är så osäker på hundar och då kunde hon dra in den.

Nästa människa vi mötte hade också sin hund lös. Hon cyklade och hunden sprang bakom. När jag såg dem stannade jag för att försöka få Lucas att inte göra utfall. Då stannar hon, hoppar av cykeln, glor surt på mig, kopplar hunden i ett flexikoppel och går precis förbi mig med hunden på långt koppel. Eftersom hon trängde in mig så kunde jag inte riktigt gå någonstans om jag inte ville hoppa in i någons trädgård. Lucas som blev trängd gjorde utfall och då kollar hon jättesurt på mig precis som att det var jag som hade trängt in henne.

Ingen bra dag för mig och Lucas gällande hundmöten iallafall. Jag vet inte riktigt hur jag ska få Lucas att känna sig säker när jag själv inte är det gällande lösa hundar och hundar i flexi.

SAM_0408

SAM_0410

SAM_0411

SAM_0412

SAM_0413

SAM_0414

SAM_0415

SAM_0417

SAM_0418

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Många hundmöten

  1. Annica skriver:

    Korkade puckon!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.