Spännande dag

Jag och Lucas började dagen med att gå och sova lite till på soffan efter frukost bara för att vi kunde. Sedan när vi skulle gå ut på promenad var Lucas inte så pepp då han ogillar när det är blött och kallt. När vi gick förbi vår häck så drog Lucas in mot den hela tiden och drog sedan in mot vår grind för att komma in i trädgården igen. Jag trodde först att han bara var tramsig och ville in i värmen men när vi kom tillbaka från promenaden fortsatte han att vara intresserad av häcken.

När vi gick in genom grinden släppte jag honom på långt koppel och bad honom visa mig vad han ville. Efter lite nosande gick han in i rabatten och stannade och stirrade på något. Där inne låg en död råtta och när jag tagit bort Lucas konstaterade jag att det iallafall inte var råttgift som dödat den. Det såg ut som om något djur fått tag i den men jag kan inte säga om det var Lucas när han var ensam i trädgården innan eller något annat djur.

När pappa kom hem så hörde vi att något trillade ute vid hundmaten medan vi lagade mat. Vi hörde att det var 2 av matbägarna till hundarnas mat, men jag har ingen aning om hur de kunde trilla. Lite senare gick jordfelsbrytaren vilket såklart gjorde att hela huset blev svart som natten. Toppen! Vi fixade det lätt dock men blev lite oroliga pga råttan jag hittade där ute. Risken finns att där finns fler och att de tuggar på grejer som inte ska tuggas på utomhus.

Nu ikväll efter att jag varit ute med Lucas så gick han och lade sig i Luddes säng och jag gick och satte mig i soffan. Helt plötsligt trots att alla satt helt still så börjar våra skohorn klinga som om någon hade puttat på dem. Jag gick och kollade men där var absolut inget som kunde ha fått dem att göra så på egen hand så nu blev jag lite paranoid.

Så inatt ska Lucas definitivt sova i min säng till jag somnar och han får helt enkelt stå ut med att jag kramar livet ur honom. 😛 Inte okej att så många konstiga saker händer!IMG_20141007_161300

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.