Dålig dag

Idag har verkligen inte varit en bra dag gällande Lucas promenader. Imorse när jag skulle ut med Lucas så gick jag ut till bilen och skulle runda den. På vår sida av vägen kom en tjej gående med en weimaraner som gjorde ett extremt utfall och flög fram i kopplet mot oss. Eftersom jag precis rundade bilen så hade jag ingen chans att se att de kom gående. Lucas gjorde utfall i ren skräck men han slutade snabbt igen trots att den andra hunden fortsatte att vara vild och skällig. Hon fick försöka dra med den förbi men eftersom hon hade den i sele så gick ju inte det så bra. Jag avskyr selar! Är man inte stark nog att få med sig hunden så ska du absolut inte ha en förbaskad sele på den.

Nästa promenad gick inte heller så bra. En gammal tant började följa efter mig och Lucas blev mer och mer osäker på henne. Tillslut sa jag till henne att han inte gillar människor och svaret jag får är ”Det gör inget, jag älskar djur” och sedan började hon sträcka fram händerna mot honom. Resultatet blev att han gjorde utfall för att försvara sig. Som tur är skäller han ju bara och bits aldrig. När han gjorde utfall så sa hon typ ”ojdå” och skyndade iväg.

Jag blir så oerhört irriterad då de inte lyssnar. Jag sa ju att han inte tycker om människor. Ska jag behöva skrika åt dem att han har rabies eller ebola för att de sluta. Det ska ju verkligen inte behövas för att folk ska låta bli andras hundar. >.<

Kvällspromenaden gick sådär. när pappa hade Lucas så gick vi förbi två små hundar utan problem, men när jag stod utanför Ica och väntade på att pappa skulle handla färdigt så kom där en stor fluffig hund gående förbi som är lika lugn som en nyfödd kalv. Lucas brukar fixa den men eftersom han redan gjort två utfall idag utav rädsla så brukar han jävlas med mig efteråt och inte uppföra sig alls. Så han gjorde ett extremt utfall trots att den inte ens kollade på honom och jag blev ganska förbaskad på honom. Han ångrade sig ganska snabbt och fick en rejäl utskällning. Han var superduktig efteråt och gick väldigt fint och fjäskade lite så det gick förhoppningsvis in i huvudet på honom att det inte är okej att göra oprovocerade utfall.

Imorgon ska jag se om jag kan hitta lite hundar och börja från steg ett igen då det alltid behövs efter sånna här dagar. Vi ska även träna passivitet och jag ska försöka komma på något som gör att folk låter bli honom.IMG_20141009_082710

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Dålig dag

  1. E-K skriver:

    Säg att han bits så låter dom nog honom vara ifred.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.