Tuggmästare

Lucas är väldig jobbig att köpa ben till då de håller i ungefär 10 minuter. Igår köpte jag ett hjorthorn till honom. Till de flesta hundar håller det i några månader men till Lucas tvivlar jag på att det överlever helgen. 😉

Såhär såg det ut från börjanIMG_20151023_184741

Efter 3 timmar…IMG_20151023_215633

Och nu. Idag fick han även märgben så han har inte tuggat på hornet så mycket.IMG_20151024_200047

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Tuggmästare

 1. Sandra skriver:

  Du vet väl om att dovhjorthorn är mjuka horn? Ska du ha ett horn som håller länge så ska du välja exempelvis detta: http://tuggmastaren.se/tugg-och-godis/tugg/tugghorn/farm-food-tugghorn-fran-kronhjort-xxl.html och dessutom be om att få ett horn med lite märg vilket innebär tjockare såna hårda kanter =)

  • Carina skriver:

   Jo jag är medveten om det, men de hade inte från kronhjort i den affären tyvärr. Men vi får väl se om de dyker upp så småningom 🙂 Men tack för länken, där var lite mer att välja på 🙂

   • Sandra skriver:

    Ah, okej =) Köpte ett icke kluvet kronhjortshorn till min chihuahuablandis och han klarade inte alls av att få ut någon märg. Så han har kluvna kronhjortshorn med mycket märg istället ^^ Massa mums säger han. Amstaffblandisen fick prova det icke kluvna istället och ja han fick ju loss bitar från det efter ett tag men så var det också ett litet horn (typ S eller ännu mindre) med mycket märg = inte lika hållbart. Han fick inte tugga på det nåt mer när jag insåg att han fick bort bitar (överdrivet känslig mage) så vet inte hur lång tid det skulle tagit för honom att tugga upp hela. Men det var ju inte som att ge typ ett råhudsben som tog slut på 3 minuter XD

    • Carina skriver:

     Ja, det är tur att det finns olika så att man kan anpassa det efter hunden 🙂 Råhudsbenen är ju helt hopplösa och ge Lucas. Det försvinner ju lika snabbt som man lägger ner det till dem xD Tjurmuskel likaså, men han behöver ju få tugga på saker så jag är lite vilse i vad jag ska ge honom. Jag är ju inte miljonär direkt 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.