Skogen och Nordstan

Idag gick vi en långrunda i skogen och Lucas fick springa i sitt flexi och ha roligt med terrängen. Vi fick även hundmöten varav två små hundar som försökte äta upp Lucas. Lucas var jätteduktig och ignorerade alla hundar vi mötte! 😀SAM_1410Vid ungefär halv 4 stack jag till Nordstan med Lucas och tränade. Vi gick runt i folkmassorna och kollade även i skyltfönsterna till vissa affärer. Jag är väldigt osäker på vilka av affärerna som tillåter att man går in med hunden så jag brukar låta bli. Vi gick även till centralen snabbt och fyllde på busskortet men sedan gick vi tillbaka till Nordstan. 🙂 Jag stannade till i en folkmassa som kollade på postkodsmiljönaren. De stod uppe på scen och körde frågesport med några människor. Lucas var superduktig och bara stod och väntade trots alla folk som stod och pratade och trampade runt oss. Vi gick sedan och satte oss på en lite avsides trappavsats och körde passivitet.IMG_20151108_165244

Lucas var superduktig och låg och vilade och sneglade lite på alla folk och hundar som passerade. Även när två små skitungar kom fram och skulle ta på honom, trots att jag sa till dem att låta bli, låg han bara kvar och tittade på dem. Tillslut fick jag skrika åt deras mamma att säga till sina jävla barn (ja jag uttryckte mig så!) eftersom hon satt och pratade i telefon och struntade totalt i vad ungarna gjorde. När hon väl fattade så gick hon bara därifrån och ungarna släntrade som tur var efter.

Även en vuxen man kom fram och skulle ta på honom och när jag sa till honom så envisades han ändå med att göra det, så då fick jag bli förbannad innan han förstod att jag menade allvar. Även där ignorerade Lucas situationen så jag är jättestolt över honom! 🙂

Jag förstår verkligen inte varför man inte kan få ha sin hund ifred bara för att man sitter still. Hundar är inte allmän egendom bara för att de råkar befinna sig bland folk. Jag är där för att träna honom att trivas bland folk men det är väldigt svårt när folk envisas med att kasta sig över honom bara för att han är ”så söt”. Till och med när jag säger att han inte gillar människor så får man svaret, ”det gör inget, jag gillar hundar”. JA MEN HAN GILLAR INTE DIG, TRÖGO!!

Gult band funkar inte, haltin funkar bara för att hålla undan vissa (de som tror att det är en munkorg), reflexvästen funkar bara på vissa och mina ”Nej han vill inte bli klappad” funkar definitivt inte. Vad mer kan man göra för att få folk att förstå? Det är väldigt svårt att nå fram när folk vägrar att lyssna på vad man säger. Vad hände med hederligt gammalt hundvett? ”Rör aldrig en främmande hund utan att fråga först och får du ett nej så acceptera det”IMG_20151108_165210

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.