Småland efter sommaren

Jag var i Småland igår och kollade på skolan Stora Segerstad. Resan dit var inte så dryg som jag hade trott. Jag bytade till ett sk Krösatåg i Halmstad. De tågen gjorde mig helt mindfuckad! Man var tvungen att trycka på stopp för att få dem att stanna på stationerna. Precis som en buss! Det är jag inte van vid xD

När jag kom till Reftele så blev jag hämtad av vaktmästaren. Väldigt schysst snubbe faktiskt 🙂 Efter det träffade jag mina blivande hundlärare. Jag tror de hade 3 hundlärare och 1 hundinstruktör 🙂 Så gott om vuxna att prata hund med och få hjälp av 🙂 Jag hade en lektion tillsammans med några av hundklassen jag ska böra i. De var väldigt trevliga och hade väldigt söta hundar. Både renrasiga och blandraser 🙂

Maten var väldigt god och de har till och med efterrätt av något slag varje dag 🙂 Igår var det glass med chokladsås! 😀 Under lunchen träffade jag en massa lärare och alla verkade antingen jättetrevliga eller helt okej 🙂 Efter lunchen så visade hundinstruktören mig runt på skolans område. Jag kommer gå vilse där 57 gånger minst! Det är väldigt stort och byggnader överallt 🙂 Hela området är omgiven med skog så där är många ställen att gå med Lucas på 🙂 Skolan lånar även ut cykel och kickbike till de som vill ta en runda med hundarna 😀

Hundstallarna var fina och trevliga 🙂 Endast några få hundar skällde och jag tror där fanns ungefär 60 hundar 🙂 Man får själv inreda sin box, både ute och inne 🙂 Där var sjukt många ställen man fick träna hund på också 🙂 Både ute och inne 🙂 De har en egen agilityplan också 🙂

Internaten var också väldigt fina. De är ju väldigt spartanskt, med bara en säng, ett bord, och en stol. Men man får ju inreda sen hur man vill ha det. Vissa rum hade toalett och dusch också. Jag tänker ju satsa på ett enkelrum med toalett och dusch. Det är lite dyrare än dubbelrummen men jag och Lucas behöver ett rum för oss själva.

Jag har extrem träningsvärk i mina ben. Jag kunde knappt gå imorse :p Tänkte inte på att terrängen är annorlunda där uppe :p Jag kommer definitivt byta till Stora Segerstad efter sommaren 😀

SAM_0622

Lite bilder på vissa va hundarna 🙂

SAM_0623

En våg för att hålla koll på vikten på hundarna

SAM_0624

Dörren in till hundstallet

SAM_0627

Ritade bilder på ”kända” hundar 🙂

SAM_0628

Hundstallet 🙂 Man får själv välja om man vill ha skynken eller inte, samt inreda buren hur man vill 🙂 På tavlorna skriver man ifall hunden har allergier och om de får användas i undervisningen utan att man är där 🙂

SAM_0630

Gräsplan som hundeleverna får träna på 🙂

SAM_0631

Inhägnad agilityplan 🙂

SAM_0632

En lokal som vi får träna i med hundarna. Just nu stod där lite skåp och sånt, men annars så ska det vara tomt 🙂

SAM_0641

En av vägarna in till skogen 🙂

SAM_0642

En anna väg in till skogen 🙂

SAM_0643

Biblioteket 🙂

SAM_0646

Idrottshallen 🙂 Här får också hundarna vara och träna 🙂

SAM_0649

Utsidan av boxarna. Här inreder man också själv och bestämmer hur snyggt det ska vara samt om man vill sätta upp skiljeväggar 🙂

SAM_0651

Lite hästar som tillhörde några elever. Skogen bakom hästarna hör också till skolans område 🙂

SAM_0653

Väg in till skog  🙂

SAM_0656

En sjö som hundarna kunde bada i och lite mer skog 😀

SAM_0661

Skog igen 🙂

SAM_0665

I vissa av rummen på internatet har de satt upp hundgrindar så att dörrarna ska kunna vara öppna utan att hunden smiter 🙂

SAM_0667

Ett av internaten 🙂

SAM_0668

En lite väl stökig uteplats, men som sagt. Det beror helt på den som har sin hund där hur fint det ska vara.
SAM_0669

En rastgård som man kan släppa hundarna i 🙂
SAM_0672

Krösatågen

SAM_0673

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Småland efter sommaren

 1. Julia skriver:

  Hej, hur svårt är det att ta sig in på hundutbildningen? Vad krävs det för betyg?

  • Carina skriver:

   Jadu, bra fråga xD Jag tror inte det är så svårt faktiskt. När jag gick ut 9:an hade jag 220 i poäng. Det krävdes 175 för att komma in på min skola. Nu när jag har valt att byta skola kom jag in automatiskt eftersom där var plats och jag redan gick hund. Så poängen som krävs skiljer ju sig från skola till skola men det är det borde inte vara så svårt. Bara man har godkänt i alla ämnen så borde man komma in 🙂

 2. Inga & Brownie skriver:

  Vad roligt! Har en vän till mig som ska börja där nästa år (höst 2014), och jag var själv där på öppet hus i höstas, verkar vara ett riktigt trevligt ställe! 🙂

  • Carina skriver:

   Ja jättekul! 😀 Vad kul, Ja det är en väldigt trevlig skola med bra lärare 🙂 Ska bli kul att få gå på en skola med ett normalt sätt att hantera olika hundar som individer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.