Åktur till Malmö

Idag åkte jag och Lucas till Malmö för att träffa min vän Olivia och hennes hundar. Hon har en dobermann och en dalmatinerblandning. Det var väldigt bra träning för Lucas då han aldrig har träffat Olivias dobermann förr. Vi fick öva på att kunna gå förbi en okänd hund tills det gick fläckfritt 🙂 En sak jag upptäckte med Lucas, är hur beskyddande han ska vara mot mina vänner. När vi väntade på bussen så hoppade Yippo(dobermannen) upp på Olivia och Lucas blev jättearg för att det såg ut som att han skadade henne. Jag vet att han är beskyddande när människor kommer fram, men jag blev lite förvånad när inte ens hennes egen hund fick lov att hoppa på henne.

När bussen kom åkte vi till Oxie BK för att träna lite 🙂 Det gick ganska bra. Lucas fick öva på att vara tyst medan Olivia sprang på agilitybanan med Nico(Dalmatinerblandningen). Lucas blir lätt triggad av fart och stress, så därför reagerar han om någon springer. Jag behövde dock bara korrigera honom några gånger och sedan kunde han slappna av 🙂 Lucas var inte så motiverad att träna idag, så därför fick han mest kolla på istället.

Han har iallafall varit jätteduktig hela dagen och ignorerat de flesta hundarna han sett. När vi skulle hem och vi stod och väntade på perrongen kom där en pyreneerhund gående mot oss. Jag fick Lucas att totalt ignorera den tills den försvann 😀 Sedan var där en hund på tåget hem också som pep och hade sig för att den ville fram till Lucas. Lucas spände sig lite men efter en korrigering så slappnade han av och chillade resten av vägen 🙂

bild 2

Fina vovvarna som kunde sitta lugnt tillsammans i bussen 🙂

bild 4

Lucas på tåget hem 🙂

bild 5

Han har aldrig lagt sig så på egen hand i tåget förut. Det märks vilken skillnad där är på honom 🙂

SAM_0676

Nico som leker med en leksak

SAM_0677

Nico som lämnar leksaken 🙂

SAM_0678

Agility 🙂
SAM_0679

Lucas som tittar på i lugn och ro 🙂

SAM_0680

Dobermannrumpa xD

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.