Trött på människor med lösa hundar!

Jag är så trött på människor med lösa hundar. Asså allvarligt, hur svårt är det att ha koppel på hunden när man vet att där är andra människor och hundar i närheten. Det är speciellt irriterande när de inte kan kalla in sin hund heller!

Jag och min syster var ute med hundarna när där helt plötsligt springer ut en schäfer framför nosen på Lucas. Lucas blev jätterädd och gjorde såklart utfall vilket jag har jobbat som ett djur med. Den sprang runt och lyssnade inte alls på ägaren som ropade på den. Han vet att hunden inte lyssnar, för det gör den aldrig men ändå så ska han ha den förbaskade hunden lös!

När vi hade kommit förbi den så mötte vi en annan hund som var kolugn, men Lucas var så stressad och rädd från mötet med schäfern att han gjorde utfall mot den hunden också :/

Nu ikväll tog jag med Lucas och letade efter hundar. Den första hunden vi mötte gjorde han utfall mot men den andra hunden vi mötte gick han klockrent förbi. Allt som behövdes var ett NEJ, inga ryck, inga skrik, inget mer än ett nej 🙂 Han fick mycket beröm så fort vi hade passerat och han fick mycket godis. Jag började springa lite med honom då han tycker det är skitkul och han var jätteglad och hoppade och studsade och mumsade på godis. Jag hoppas nu att han minns det sista mötet mer än de 3 första idag så att han kan lugn ner sig och sluta vara så orolig vid hundmöten.

Förra helgen mötte vi nog 5 hundar tror jag och inte ett enda utfall, trots att den ena gjorde utfall mot oss 🙂 Dessutom hade jag en cykel med mig så jag är extra glad att han inte gjorde utfall då 😛

1

Trött liten myspojk <3

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Trött på människor med lösa hundar!

 1. Pälsklingar skriver:

  Min hund beter sig bättre på alla plan när jag har cykeln med. =P Vi cyklar mycket, men med uppvärmning och nedvarvning blir det en del ledande av cykeln och då tittar han knappt på andra hundar, medan det är väldigt intressant när cykeln inte är med.

  • Carina skriver:

   Vad skönt 🙂 Min hund brukar bete sig lika dumt oavsett vad man gör eller vad man har med sig. Som tur är så hade jag tränat mycket med honom då så han uppförde sig bra. Nu måste jag dock tyvärr börja om från början igen efter händelsen igår 🙁

 2. nicole skriver:

  Åh så jag kan känna igen mig i detta! Hur tränar du i sådana tillfällen?
  Själv kör vi ju på skvaller och det funkar riktigt bra, men vid sådana möten som du beskriver med schäfern så tar man onekligen nåt steg bakåt i utveckling om man har otur.
  Lycka till med din grabb 🙂 Han är superfin!

  • Carina skriver:

   Jag tränar med hårda korrigeringar då det tyvärr är det enda som funkar för tillfället. När han spänner sig så säger jag strängt nej och gör allt i min makt för att hålla honom på 4 ben istället för två. Har han först ställt sig på bakbenen så är det ganska kört tyvärr. Då står jag mest och håller i honom och skäller. När vi lyckas med ett hundmöte så får han beröm på alla sätt och vis. Både med röst, klappar och godis. Då blir han jätteglad :)Jag hade gärna kört på skvaller men tyvärr funkar inte det just nu. Jag ska ta hjälp av min ena hundlärare på skolan som utreder problemhundar och hjälper ägare att få ordning på dem. Han har hur många idéer som helst så något han har att säga borde ju funka 😀

   Ja, det med schäfern var verkligen otur och vi hoppade ungefär 3 månader bak i träningen :/ Därför blir jag så arg när folk har sina hundar lösa utan att ha kontroll på dem. Jag hamnar alltid så långt bak i träningen varje gång Lucas blir skrämd av hundar :/

   Tack så mycket 😀 lycka till med din fina grabb också 😀

 3. Filippa skriver:

  Folk har överlag väldigt dålig koll på sina hundar och dåligt vett. Har, liksom du, många gånger stött på lösa hundar som ska fram och hälsa trots att min hund är rädd. Men det kan vara lika illa med en hund som är kopplad… Senast i veckan var det en kvinna som stod med två kopplade hundar mitt i trottoaren och talade med en väninna. Vi behövde komma förbi och gick så långt ut i kanten vi bara kunde, men hundarna gjorde rejäla utfall och fick min hund att kasta sig in i en parkerad bil i ren skräck.

  Och vad gjorde ägaren? Ingenting. Pratade vidare med sin väninna. Tittade inte ens åt sina hundar. Gah! Jag har full förståelse för att man kan ha problem med sin hund som gör utfall. Jag tar inte illa vid mig på något vis… så länge ägaren på något sätt försöker lösa situationen. Om det innebär att få därifrån, be mig hålla avstånd innan jag kommer för nära (med trevliga ord eller bara genom att möta min blick), försöka sätta hunden, försöka avleda… Vad som helst. Allt ovanstående är okej, alla har sina metoder. Men man kan för sjutton inte bara ignorera! Och inte varna ankommande hundförare att hundarna gör utfall.

  Haha, nu blev det en halv roman, var bara tvungen att brusa av mig lite 🙂 Lycka till med dina fina hundar!

  • Carina skriver:

   Jo tyvärr är det ju så. De flesta hundägare verkar inte ens bry sig om vad sina egna hundar gör :/

   Jo, jag har stött på en hel del såna ägare också som bara struntar i sina hundar. Tyvärr är hundarna då oftast i flexikoppel så att de kan springa enda fram också. När min hund sen gör utfall pga sin osäkerhet så blir folk arga och tycker han är farlig.

   Haha, ibland måste man få skriva av sig 🙂 Tack så mycket 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.