Träning, åska och regn

Idag gick jag och letade efter hundar att träna på eftersom Lucas blev värre mot hundar efter mötet med schäfern igår. Första hunden vi mötte gjorde han utfall mot men ägaren stod kvar med sin hund och lät mig korrigera Lucas och sedan ta några steg vidare tills jag hade fått honom lugn. Jag tackade så mycket och sedan gick vi vidare.

Mitt under promenaden började det åska så jag bestämde mig för att börja gå hemåt. Där stod en border collievalp på en gräsplan med sin ägare och de tränade på något. När vi gick förbi så blixtrade det till och det kom världens brak. Valpen blev så rädd att den slog en volt i luften när kopplet tog emot. Som tur var tappade ägaren inte kopplet, annars hade nog valpstackaren sprungit iväg och kanske blivit påkörd eller något. Lucas var duktig och brydde sig varken om valpen eller braket.

Det började ösregna och inom någon minut var jag genomblöt. Lucas var inte heller speciellt torr eller glad 😛 Vi mötte en man med två stora hundar och Lucas klarade av att gå förbi dem också utan problem. Jag är väldigt stolt över honom och jag hoppas att han glömmer bort det läskiga mötet med schäfern så att han kan fortsätta att uppföra sig ordentligt.

Imorgon ska jag till Malmö en sväng för att hämta en bok. Efter det ska jag träna med Lucas i stan och hoppas på att få många hundmöten 🙂

50618_1381678992

Lucas fick rått fläsk som aptitretare 🙂

74532_1381679012

Nomnomnom

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.