En helg i Åstorp

Denna helgen var jag i Åstorp hos min syster. Lucas var självklart med och det blev mycket träning för honom. 🙂 På fredagen gick vi till djuraffären och vägde honom. 18 kg är lite för lite. :/ Han är lite jobbig när det gäller att hålla vikten. Jag vill ha honom på 20 kg.

På lördagen gick vi i skogen  och följde nog Skåneleden en bit. Vi mötte 4 hästar och 2 hundar. När vi gått lite mer än 4 km började vi höra jägare som sköt någonstans längre bort. De skrämde såklart viltet åt vårt håll vilket gjorde att Lucas fick ett hysteriskt anfall för att han kunde lukta dem. Lite senare på promenaden när vi gick längs en bilväg såg Lucas två rådjur (alt. hjort) på andra sidan vägen. Då fick han ett hysteriskt anfall till och gick och skrek/skällde/ylade efter dem och han höll på långt efter att de redan stuckit igen. Han ville verkligen jaga dem och alla bilar som körde förbi måste ha trott att han hade rabies eller något. Han blir alltid helt störd vid storvilt. När vi gått lite mer än 1 mil var vi tillslut hemma och då var Lucas lite trött iallafall. 🙂

På söndagen skulle jag hem och då störade han sig såklart jättemycket vid stationen. Där gick förbi en hund och han fick ett riktigt stort utbrott och kastade sig efter hunden. Han hoppade upp på en bänk i närheten och försökte sedan ta sig över mig för att jag blockerade honom. Han rev mig i ansiktet med sina klor och tillslut åkte han i backen. När han väl hamnade liggandes på marken rann all ilska av honom och han blev den snälla och fina Lucas igen som kunde sitta med slakt koppel utan att ens stirra på den andra hunden.

Han är tyvärr lite konstig när det gäller sånt och bakslag får man alltid räkna med, speciellt i nya miljöer. Han har dock klarat en hel del hundar under helgen så allt har ju inte varit dåligt. 🙂IMG_20141122_120244

IMG_20141122_120256

IMG_20141122_141156

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.