Duktiga Lucas

Idag på morgonpromenaden var Lucas jätteduktig. Han var kopplad till sitt flexikoppel när där helt plötsligt kom två hundar rusande mot oss och istället för att försöka bråka med dem vände han tillbaka till mig så att jag kunde ta itu med situationen. Jag ställde mig framför Lucas och visade tydligt att de skulle stanna och då vände de och gick tillbaka till sina ägare. Tur att man är hundvan, annars hade ju paniken lätt kunnat ta överhand i en sådan situation. Tyvärr är det inte första gången det händer, men denna gången kom de iallafall inte enda fram till Lucas.IMG_20151027_084204

Jag förstår verkligen inte varför man har hundarna lösa på det sättet när de inte lyssnar. Visst att hunden kan slita sig och så, men i det här fallet så var det bara att ägarna trodde att de hade mer koll än vad de egentligen hade, och deras hundar är ju ”så snälla och vill bara hälsa”. De har inte ens slagit dem att min hund kanske inte är så värst trevlig och inte vill hälsa! Nu är ju Lucas som tur är ganska tolerant i sådana situationer men det var han minsann inte för några år sen, så de hade ju en jäkla tur.IMG_20151027_085535

Idag gick han även till jobbet okopplad och han är hur duktig som helst. Vi körde ett kort varsågod (till att få lukta på marken) och sedan en snabb inkallning, vilket han klarade galant!IMG_20151027_092503 IMG_20151027_092521 IMG_20151027_092532

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.