Trött på människor med lösa hundar!

12 oktober, 2013 6 av Carina

Jag är så trött på människor med lösa hundar. Asså allvarligt, hur svårt är det att ha koppel på hunden när man vet att där är andra människor och hundar i närheten. Det är speciellt irriterande när de inte kan kalla in sin hund heller!

Jag och min syster var ute med hundarna när där helt plötsligt springer ut en schäfer framför nosen på Lucas. Lucas blev jätterädd och gjorde såklart utfall vilket jag har jobbat som ett djur med. Den sprang runt och lyssnade inte alls på ägaren som ropade på den. Han vet att hunden inte lyssnar, för det gör den aldrig men ändå så ska han ha den förbaskade hunden lös!

När vi hade kommit förbi den så mötte vi en annan hund som var kolugn, men Lucas var så stressad och rädd från mötet med schäfern att han gjorde utfall mot den hunden också :/

Nu ikväll tog jag med Lucas och letade efter hundar. Den första hunden vi mötte gjorde han utfall mot men den andra hunden vi mötte gick han klockrent förbi. Allt som behövdes var ett NEJ, inga ryck, inga skrik, inget mer än ett nej 🙂 Han fick mycket beröm så fort vi hade passerat och han fick mycket godis. Jag började springa lite med honom då han tycker det är skitkul och han var jätteglad och hoppade och studsade och mumsade på godis. Jag hoppas nu att han minns det sista mötet mer än de 3 första idag så att han kan lugn ner sig och sluta vara så orolig vid hundmöten.

Förra helgen mötte vi nog 5 hundar tror jag och inte ett enda utfall, trots att den ena gjorde utfall mot oss 🙂 Dessutom hade jag en cykel med mig så jag är extra glad att han inte gjorde utfall då 😛

1

Trött liten myspojk <3